Big Brother стигна дъното, гасете телевизора

Силвия и Ирена се сбиха, напсуваха и напуснаха къщата. А ние?
Обновена: 3 сеп 2015 15:31 | 3 сеп 2015 15:30, Александър Попов
195
Big Brother стигна дъното, гасете телевизора
Снимка: Нова тв

Big Brother стигна своето телевизионно дъно с вчерашния епизод. Часове преди старта му ни се натрапваше реклама как ще се види докъде може да стигне езика на омразата, рекламираше се извънредната ситуация, в която две жени се бият. Да, всичко това го имаше, но защо бе излъчено?

Ще кажете, че това не е шоу, което трябва да възпитава, а да забавлява. Така е, но защо продуцентите смятат, че насилието и псувните кой е мангал и кой е човек са забавление? Това се случва и в реалния живот, но никой не ни го натяква като модел на поведение в прайм тайма, на която и да е телевизия. Е, Нова и Big Brother ни го сервираха.

Ясно е, че този сезон, който уж трябваше да бъде голямото завръщане на оригиналния Big Brother е провал. Финансово може и да не е, но морално - отвсякъде. Броят на зрителите също е драстично по-малък от очаквания. Това никой няма да го признае, но е факт. Самата телевизия също "забравя" да се похвали какъв е рейтингът на шоуто. Ами притеснителен е, в противен случай щяхме да се изненадваме как почти всички българи го гледат. Е, за радост не е така, а с епизод като вчерашния ще намаляват още повече.

Кастингът също е провал. Продуцентите ни загатнаха преди месец, че къщата ще прекрачат едва ли не 14 преуспели българи. Влязоха 13, за 14-ия ни вопъл, ни стон. Добре че ни го спестиха, иначе трябваше да разсъждаваме на тема за травестити, европейски ценности и какви сме хомофоби. Пак щяха да ни слагат в едни измислени рамки, сякаш в тази страна живее някакво стадо.

Е, пропуснахме го, но снощи ни "зарадваха" с етнически конфликт. Накратко какво се случи. Вкара се повечко алкохол, преуспелият единствено в собствените и в очите на продуцентите гол модел Силвия се напи. Нападна първо с грозни квалификации ромката Ирена, обиди нея и семейството й, замери я със стол, а накрая напсува и детето й. На агресията на Силвия отвърна и Ирена, стигна се до женски бой и в крайна сметка и двете бяха изгонени. Алелуя! Кръв и зрелища, но нали не сме в древния Рим?

Това бе капката на простотията, която ни демонстрират успелите млади хора на България. Но не се залъгвайте и не генерализирайте. Има успели млади хора, но никога няма да ги видите в Big Brother. Тези в къщата няма как да бъдат модел за когото и да било. Да, те са образи, които срещаме и в нормалния живот, има ги.

Има ги агресивните бизнесмени като Цецо, които са готови да газят всичко и всички. Имат и пари, но те са нещастни по друг начин. И не са в обкръжението на нормалните и успели българи.

Има и такива като Силвия, които мислят, че с две цици напред всички врати са отворени. Но и те са нещастни, защото танцуват на кола на живота по свирката на някой друг.

Има и такива като Богданов - със самочувствие, което се базира на кух национализъм. Мразещи по-слабите, мразещи циганите, мразещи всички. Мислещи, че всичко започва от тях. Но от километри си личи, че мозъците им не са с гънки - те са един мускул. Но когато се появи някой по-мускулест страхът започва да избуява в кафяв цвят на гащичките им отзад.

Не изпадайте в телешки възторг и по една ромка, която има познания от четвърти клас и е намерила някакъв богат човек. С нищо не е повече от златотърсачката Силвия. Тя може да бъде идол само в нейната си общност, където децата масово не стигат и до четвърти клас. Тя може да бъде пример за това, че е родила след 20, а не като повечето роми, които стават родители на 14 години. И толкова.

Едно шоу може да ти напомпа визитката, но може и да те покаже що за човек си. Тези в къщата не си заслужават. Не са успели, не правят шоу. Не правят нищо! Единственият им късмет е, че се излагат в национален ефир. Ще имат един месец медийна известност и ще си отидат там, където бяха и преди - в миманса.

За нас остава утехата, че ако толкова харесваме да гледаме телевизия можем да сменим канала. Най-добре - гасете телевизора и си кажете някоя хубава дума с близките. Не се натоварвайте с неудачници, които ни се представят като успели. Истината за тях лъсва с една чаша алкохол.

А с едно натискане на копчето можем да покажем на продуценти, рекламодатели и тв шефове, че не могат да ни подценяват като зрители и да ни поднасят поредната порция простотия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още по темата: Big Brother
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Рядко хубава статия за този сайт.Браво.Съгласен съм.
14
2
 
48
 
! Отговори
/// преди 8 години
Биг брадър има образователна цел - като започне, гася телевизора и прочитам книга
13
3
 
23
 
! Отговори
Сега ли го разбрахте преди 8 години
Направо се гордея със себе си, че досега не съм изгледал цяла серия от това предаване. Заглеждал съм се, за да знам за какво става въпрос, но си направих следния извод - Само човек, който няма смислен собствен живот може да стои и гледа какво правят други в една къща! Дори и за разпускане не става това предаване, има толкова други по-интересни предавания и филми.
12
2
 
36
 
! Отговори
Баба Меца преди 8 години
Чудя се, дали има нормални хора, които да гледат тая тъпня, наречена от създателите му "най-великото реалити"? Че и да пускат SMS-и за някой *** вътре. Толкоз ли са им излишни кинта и двайсе, та да ги хвърлят на вятъра. Ми ако не ви трябват, дайте ги на някой нуждаещ се, всеки ден има по някой, който моли за помощ, а не да ги давате Нова за идиотщината, която излъчва...
11
9
 
22
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
Ето докъде води представата на хамериканеца за социален експеримент!
10
2
 
28
 
! Отговори
Миа преди 8 години
Набутали едни животни при други животни, а нашата задача е да открием разликите...
9
6
 
4
 
! Отговори
Селския преди 8 години
А ние седим тук и онанираме !
8
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един образован човек може да гледа за съжаление само някоя чужда продукция на чужд канал. Българските такива са пълна трагедия от всякъде!
7
4
 
11
 
! Отговори
nice преди 8 години
Edin ot malkoto pyti v koito se sluchva da procheta smisleno-napisana statiq. Za temata na statiqta nqma da komentiram - ne si zaslujava. Dobre kazano.
6
13
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Впрочем руснаците забраниха това хамериканско предаване след като още в първото му издание в Русия, братушките в къщата се изпонапиха, направиха групов секс пред камерите и направиха цял хаос в къщата. След това Брадъра в Русия беше забранен. Ние това ли чакаме да стане, че да го забранят и у нас? Само че за да направиш групов секс се иска разкерпостена широка душа, а не като нашите- комплексирани!
5
2
 
30
 
! Отговори
Бай Иван преди 8 години
Сега като влезе Джорджано рейтинга ще изхвърчи в небитието.Да се замислим и какво дават по конкурентните канали - турски и индийски сериали, остава въпроса какво може да гледа един образован човек в праймтайма в България ???
4
2
 
59
 
! Отговори
jj преди 8 години
Още с изказването на ненормалия гей, който уж бил спал с Божинов трябваше да ги свалят от ефир. Събрали са изметта на България и пак заявяват, че било велик социален експеримент.
3
4
 
39
 
! Отговори
Дедо преди 8 години
Браво Сашко за реалистичния коментар!
2
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Big Brother стигна дъното, гасете телевизора............какво е това Биг Брадър ... чувал съм предаване по телевизията било ?
1
4
 
22
 
! Отговори
gost преди 8 години
selqniata nqma krai tova predavane e pove4e ot banalno